Návštěva blanenského zámku žáky 4. a 5. ročníku

Dne 17. května žáci 4. s 5. třídy navštívili muzeum v blanenském zámku. V rámci této návštěvy se žáci dozvěděli zajímavé informace o Karlu z Reichenbachu, který na zámku žil. Karel z Reichenbachu je známý pro objev parafínu (umělého vosku). Dále byla pro děti připravena tvořivá dílna, kde si vyrobily parafínové svíčky.

Číst →

První pomoc

16. května se oddělení Lvíčat učilo, jak zachránit život, zastavit krvácení, obvazovou techniku, přenášení zraněného a přivolání složek IZS. Všichni se zapojili a patří jim velká pochvala.

Číst →

McDonald´s Cup Jedovnice 5.5.2017

Dne 5.5. 2017 se žáci ZŠ Olomučany poprvé zúčastnili okrskového finále celorepublikového fotbalového turnaje McDonald´s Cup. Tento turnaj se konal již po dvacáté. Našimi soupeři byla tato družstva: ZŠ Dvorská Blansko, ZŠ Lipovec a ZŠ Jedovnice. Naši hráči skončili na 4. místě. Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy a obce. Děkujeme za spolupráci a podporu…

Číst →

Představení „Pozor zebra“

Ve čtvrtek 4. 5. 2017 závítalo do školky Divadlo Plyšového Medvídka z Prostějova s dopravní pohádkou – Pozor zebra. Děti si společně s paní Zebrou, semaforem Semtamfórem  a paní Křižovatkou zopakovali pravidla silničního provozu a navíc s nimi byla velká švanda!

Číst →

Návštěva Rozmarýnku

         Ve čtvrtek 4. 5. 2017 naše škola zavítala na jedno z pracovišť Lipky, školského zařízení pro environmentální vzdělávání, do Rozmarýnku v Brně – Jundrově. Na děti čekal bohatý program v budově i venku.        Mladší žáci (1.a 2. ročník) se zúčastnili programu Ferda Mravenec ve vodní říši. Seznámili se s Ferdovým kamarádem chrostíkem a…

Číst →

Pálení čarodějnic

V  úterý jsme ve ŠD upálili čarodějnici a plnili úkoly – létali na koštěti, chytali pavouky, prchali před čarodějnicí a házeli košťaty do dálky. Ve středu jsme celou akci zakončili opékáním špekáčků.

Číst →