Koncert Bohemia classic quartet – 26.10.

V pátek 26.10. u nás ve škole vystoupil soubor Bohemia classic quartet.  Děti měly příležitost seznámit se se smyčcovými nástroji a zaposlouchat se do melodií známých autorů. Ke každé melodii se jim dostalo vynikajícího vysvětlení. Mnohé děti si také vyzkoušely zatančit menuet a čardáš.

Číst →

Halloweenský karneval

V pátek 26.října proběhl ve školní družině tradiční Halloweenský karneval. Za zvuku hudby se zde představily nejrůznější monstra – kostlivci, upíři, duchové, čarodějnice… Tancovalo se, soutěžilo a nechybělo ani pavoučí občerstvení a sladké odměny.

Číst →

Říjen u Sluníček

Na horním obecním hřišti jsme využili velkého množství popadaných kaštanů a vytvořili obraz slunce. Po cestě jsme nasbírali šípky a po chladné procházce se zahřáli zdravým šípkový čajem.   Tradiční podzimové pouštění draků.  

Číst →

Dýňování

Děti si průběžně do školky nosily dýně, které (jak je již zvykem) potom společně dlabeme, vyřezáváme a zdobíme. Se všemi dětmi jsme si tak mohli zpříjemnit chladné podzimní dny a ozdobit prostory školky. Povídáme si také o tom, co jsou to Dušičky, a že v cizích zemích je Halloween a co to vlastně znamená. Děti…

Číst →

Výstava Pravěk na Blanensku

Dne 22. října 2018 navštívili žáci 4. a 5. třídy blanenské muzeum, kde měli možnost vidět interaktivní výstavu s podtitulem Pravěk na Blanensku. Nejslavnějším obdobím představeným v archeologické expozici je doba halštatská díky nálezům z tajemstvími opředené jeskyně Býčí skála. V expozici jsou k vidění originální archeologické nálezy, ale také repliky a rekonstrukce jednotlivých předmětů pro…

Číst →

Plánovaná akce ve ŠD

26.10.2018 zvou vychovatelky školní družiny všechny děti na halloweenský maškarní karneval. Strašidelné veselí vypukne ve 13.00 hod. v tělocvičně školy. Těšit se můžete na soutěže, diskotéku i ochutnávku netopýřích pokrmů. Těšíme se na Vaši účast. Vychovatelky Lvíčat a Vlčat.

Číst →