Listopad u Lvíčat

V listopadu jsme ve školní družině uspali broučky, prožili pruhovaný a kloboukový den plný her, uspořádali 5. ročník paralympiády, jablíčkový den v kuchyni a týden poznávání Afriky. S blížícím se adventem jsme se začali věnovat výrobkům a malování se zimní tematikou. 

Číst →

Adventní věnce

Adventní věnce patří k hlavním symbolům Vánoc. Ve středu 28.11.2018 jsme se sešli ve škole, abychom si vyrobili vlastní adventní věnečky. Odpoledne provonělo celou školu jehličí a navodilo tak sváteční atmosféru nastupujícího adventu.

Číst →

Vycházka do přírody ve spolupráci s Mendelovou univerzitou a Lesním podnikem Křtiny

Dne 29.11. 2018 měli žáci 4. a 5. třídy možnost zúčastnit se naučného programu z koncepce tzv. lesní pedagogiky. Lesní pedagogika přibližuje návštěvníkům lesa lesní ekosystém, trvale udržitelné lesní hospodářství, smysl hospodaření v lesích a užitky, které les člověku přináší. Jejím základním principem je vnímání přírody všemi smysly. Program si pro nás v lese v okolí Máchova pomníku…

Číst →

VIDA centrum Brno

V pátek 23.11. jsme navštívili VIDA centrum v Brně. Děti z celé školy se rozdělily do 3 skupin, každá měla jiný program. 1.a 2. ročník – Putování s velrybou, 3. a 4. ročník – Mikrohrdinové, 4. a 5. ročník – Alchymisté. Nakonec si děti prohlédly celou expozici VIDA, více viz fotogalerie.    

Číst →

5. ročník paralympiády u Lvíčat

Těžký život handicapovaných lidí si děti vyzkoušely na 5. ročníku paralympiády ve    školní tělocvičně. Pokusily se namalovat obrázek ústy a nohou, házely opačně orientovanou rukou, pohybovaly se poslepu a skateboard ovládaly jen rukama či jednou nohou. Děti odcházely domů s vědomím, že život s handicapem není jednoduchý.

Číst →

Výstava keramiky

S dětmi jsme navštívili místní muzeum, kde probíhá výstava keramiky, která se dříve vyráběla přímo v Olomučanech. Děti si vše pozorně prohlédly a mohly tak porovnat například dnešní a dřívější talíře, hrnečky, vázy apod. Každý si našel předmět, který ho nejvíce zaujal. V některých případech bylo těžké vybrat. Olomučanská keramika je opravdu překrásná.

Číst →