Rozmarýnek- Obora Holedná

Ve čtvrtek 26.5.2022 se jelo se staršími dětmi na výukový program do Obory Holedná v Brně Žebětíně. Program byl financován ze šablon III OPVVV, který byl určen pro předškoláky. Z důvodu menšího počtu předškoláků v naší MŠ jsme doplnily do požadavaného počtu staršími dětmi podle data narození a podle požadavků organizace Lipka, která program zajistila.

Číst →

Etické dílny pro žáky 4. a 5. ročníku

Dne 19. května 4. a 5. třídu navštívily lektorky Etických dílen. Po celé dopoledne byl na programu vzdělávací blok s názvem „Komenský-příběh lidskosti“. Tento program pomohl dětem poznat Komenského nejen jako „učitele národů“, ale také jako inspirativního člověka, se kterým máme dodnes mnoho společného. Hravou formou děti společně s lektorkami postupně sestavily Komenského „timeline“ – časovou osu života. V rámci aktivity…

Číst →

MŠ – Výlet v pondělí 23.5.

V pondělí 23. 5. pojedeme s dětmi na výlet do Domu přírody Moravského krasu. Přiveďte, prosím, děti do MŠ v 7.15, abychom stihli svačinu. Autobus odjíždí v 7.45 hod. Dejte dětem batůžek s pláštěnkou a pitím. Vyzvednutí dětí po obědě je možné v běžném čase 12.00 – 12.30 Děkujeme.

Číst →

Akce v MŠ květen a červen

Květen 23. 5. Dům přírody – výukový program „Putování za kapkou vody“  (odjezd v 7.45 od MŠ) Červen 1.6. Divadlo Šikulka v MŠ – Pohádky o zdraví (10.30 hod), Oslava MDD 8. 6. Focení tříd (8.00 hod) 9. 6. Permonium Oslavany – program Duhová kapka (odjezd v 7.00 od MŠ) 16. 6. Loučení s předškoláky – zábavný program s Adolfem…

Číst →

Rozmarýnek Brno – 1.,2.,3. ročník – 11.5.

Oborou Holedná nás dnes provedl Markazín – sele divočáka. Spolu s ním děti zažily setkání s dalšími lesními obyvateli. Hravě se naučily rozlišovat vysokou zvěř podle paroží, zjistily, kolik měří a jak krmí svá mláďata strakapoud a do krabičkových lup ulovily lesní bezobratlé živočichy. Na závěr jsme pozorovali divoká prasata.

Číst →